Bästa inredningstipsen för rätta julkänslan

Ett överflöd att tomtar är ofta inte det som behövs för att finna det rätta stämningen inför jul och nyår. Utan snö på gräsmattan utanför kan det tvärt om kännas nästan lite malplacerat med de röda små figurerna. Men det finns alternativ!

 

Grön mossa

Lägg mossa som en grön matta på ett fat eller en fylld kruka utanför ytterdörren. Vill man dekorera extra så brukar det finnas gott om stjärnor i metall att köpa i affärerna. Eller varför inte lägga till ett rött sidenband och två kanelstänger?

 

Röda äpplen

Att bara lägga röda äpplen på ett fat är juligt och vackert. För den pyssel-sugna kan man böja en äldre galge i metall till ett hjärta, och trä på äpplen, till ett stort äpple-prytt hjärta att exempelvis hänga på en dörr eller på ett trappräcke. Tänk på att metallen i galgen måste vara tillräckligt stabil för att inte hjärtat ska förlora form, så som exempelvis ståltråd kan göra.

 

Fårskinnsfällar

Under vintern är det ofta kallt på golvet (om man inte har turen att ha golvvärme installerad). Lägg ut några fina fårskinnsfällar på golven. Vill man inte ha dem på golven kan man lägga någon över soffan, eller ovanpå sängen. Garanterat tjusigt, och extra mysigt vid jul.

 

Apelsiner med nejlikor

Dekorera apelsiner med nejlikor och häng upp i taket med sidenband.

 

Många små granar

Har du tillgång till små granar? Exempelvis om kommunen godkänner att man plockar dem som växer under kraftledningar? I så fall är små granar hyfsat enkla att dra upp. Väl hemma så sätt smågranarna i höga krukor med vatten. Tar du hand om dem till våren kan du kanske möjlighet att plantera ut dem igen – till nästa jul.

 

Den som inte bor i närheten av viltväxande granar kan givetvis köpa små granar i blomsterhandeln. Idag finns många vackra innegrannar som kan stå sig i många år. Den som inte vill ha en hel gran kan istället dekorera med små grankvistar.

 

Vitt och silver

Det är inte bara rött som hör julen till, att inreda i vitt och silver kan också skapa en vacker och elegant julkänsla.

Posted on: november 9, 2016, by : Andreas