Så blir inredningsåret 2017

År 2016 har vi kunnat se mycket av färgerna ljusrosa och blått på kuddar och textilier, för att inte tala om koppar i ljusstakar och vaser. Det helvita perioden har så smått börjat lämna inredningsbranschen, och vi kunde se möblemang i blått och grått. Men vad säger spåkulan om 2017 års inredning?

 

Växter i glas

Det började med de små granarna med rötter som ställde i stora glasvaser under vintern. Under 2017 kan vi ana att stilen utvecklas och vi kommer se fler gröna växer som med rötter lever i olika glasbehållare. Istället för bara en blomma i vasen, kanske vi på botten i glasvasen planterat en liten suckulent som kommer att trivas alldeles utmärkt i sin växthusliknande miljö.

 

Mer natur inomhus

En annan vidareutveckling blir att plocka in mer av utemiljön inomhus. Det kan vara stora grenar från skogen, eller grenar som spolats upp på stranden och slipats lent vita av sand och vind. Det kan också röra sig om kottar, kastanjer och vackra stenar.

 

Jordnära färger

Som en bas till allt det luftigt vita som länge dominerat inredningstrenderna, så kommer nu jordfärgerna. De trygga och stabila nyanserna, eller dovare pasteller som känns mjuka och varma.

 

Det som var blått blir grönt

Där vi i inredningsbutiker ofta sett blå toner kommer istället få upptäcka många nyanser av grönt. Gärna en mörkare grön, som återigen drar associationer till skog och mossa.

 

Prioritet av material

Siden, satin och sammet. År 2017 är det sannolikt att vi väljer våra material med omsorg. Det kommer att bli vackert och ge en lyxig känsla.

 

Iögonfallande lampor

Det kan handla om lågt hängande ljuskronor, eller lampor av snäckskal. År 2017 gillar vi taklampor som verkligen drar blicken till sig.

 

Utemöbler som kan stå kvar

Vi har tröttnat på att bära undan utemöbler från regn, frost och hastigt inkomna snömoln. 2017 vill vi ha utemöbler som tål svenskt väder. Oavsett om det kommer frostnätter i juni, spöregnar i juli, haglar i augusti och snöar i september. Tack vare nya smarta funktionsmaterial i utemöbler kommer vi se mer tåliga möbler från 2017 och framåt.

Posted on: december 19, 2016, by : Andreas