Tips: Så skapar du en skandinavisk inredning

Gillar du Svenskt Tenn, Norrgavel och Sandbergs tapeter? Inom den skandinaviska inredning hittar vi en uppsjö av intressanta designers inom hem och inredning. Men hur skapar man stilen med enkla och ekonomiska medel?

 

Ta vara på ljuset

I Skandinavien lever vi stora delar av året i mörker. Därför uppskattar vi ljuset så mycket mer, vilket inte sällan syns i vår ljusa inredning med stora inslag av vitt.

 

Less is more

Enkelhet präglar ofta skandinaviska hem. Att skala bort onödiga prylar och obekväma möbler. Trots att ytorna ska kännas luftiga, rena och avskalade ska det samtidigt vara inbjudande och hemtrevligt.

 

Varma källor

Kakelugnar är bland de mest vackra och romantiska i en skandinavisk inredning, men en gjutjärnskamin eller täljstenskamin är också fantastiskt för känslan i hemmet. Den som inte har glädjen att få njuta av elden på något av dessa vis, kan med stor framgång inreda sitt hem med vackra ljuslyktor i glas.

 

IKEA

Den som inte tar sig råd att handla på Norrgavel, Svenskt tenn eller övriga designklassiker kommer långt med traditionella IKEA.

 

Välj färg med omsorg

I huvudsak är den skandinaviska inredningen mycket ljus. En dominans av vitt och ljusgrått. Med enbart ett fåtal färgklickar som drar blicken till sig. Komplettera gärna också den ljusa inredningen med en accentfärg i form av en pläd, några kuddar eller lampskärm.

 

Tidlös design

En skandinavisk interiör går sällan ur mode. Den är tidlös, klassisk och praktisk, vilket inte sällan gör det mycket populär utomlands bland inredningsintresserade.

 

De rätta tillbehören

För att få den rätta känslan för skandinavisk design bör man få öka för de rätta tillbehören, som känns fräscha, varma och välkomnande. Det kan röra sig om en liten krans av buxbom eller gran, en krona med stearinljus, en bukett ängsblommor eller varför inte något fint och skört från våra svenska glasbruk.

 

Romantiskt och modernt

Den som lyckas skapa ett ljust och luftigt hem, som är lika modernt som det är romantiskt har fullständigt förstått innebörden i den skandinaviska inredningskonsten. För varför skulle det inte bli omtyckt och populär, när den är så lätt att tycka om.

Posted on: december 19, 2016, by : Andreas